[vc_row][vc_column][vc_column_text]پـــرده نمایش ویدئــو پروژکــتور

پرده نمایش از ملزومات جانبی ویدئو پروژکتورها است و به عنوان جزئی از سیستم پخش تصویر شناخته می شود. همانطور که از نام آن پیداست به عنوان بستر یا زمینه ای جهت پخش تصاویر ارسالی از ویدئو پروژکتورها مورد استفاده قرار می گیرد. مواد بکار رفته در ساخت آن از بازتابهای ناخواسته جلوگیری و به افزایش کیفیت تصاویر در حال پخش کمک می نماید. شاید این طور تصور شود که با تاریک کردن فضا میتوان از یک دیوار سفید یا وایت برد نیز به عنوان صفحه نمایشی جهت پخش تصاویر استفاده نمود. اما بنا به دلایلی استفاده از پرده پروجـــکشن ( Projection screen )  توصیه می شود:


* مهمترین دلیل تفاوت فاحش کیفیت تصویر بین پخش در این دو حالت این است. دیوار، پارچه یا وایت برد هر میزان که سفید و بدون موج و بافت باشند. بازهم خروجی تصویر ضعیف تری را نسبت به پرده ارائه می دهند . پرده های نمایش دارای جنس، بافت و رنگ خاصی بوده که بمنظور ارائه حداکثر کیفیت تصاویر مهندسی شده است. این موارد باعث تنظیم میزان مطلوب بازتاب نور و تضمین حداقل تداخل با تصاویر می گردند. البته ساختار و جنس پارچه پرده باید به گونه ای باشد که صاف و فاقد هر نوع چین و چروک باشد.

*دلیل بعدی نیز مربوط به زیبایی و نظم محیط است. برای هر محیطی و هر کاربردی که برای ویدئو پروژکتور ممکن است وجود داشته باشد پرده مخصوص وجود دارد. پرده ها میتوانند در کیفیت خروجی نهایی سیستم پخش و راحتی و حس حضار هنگام  تماشا تصاویر تاثیر گذار باشد.

عمده موارد کاربرد پرده نمـــایش :

با توجه به موارد پیش گفته و اینکه عموما مصرف کنندگان بابت خرید دیتا پروژکتورها هزینه بالایی می پردازند. استفاده از هر سطحی غیر از پرده نمایش ویدئو پروژکتور با توجه به تاثیر نامطلوبی که در نتیجه کار خواهد داشت توصیه نمی گرددعمده اماکنی که پرده های نمایش در آنها کاربرد دارند عبارتند از: سالن های همایش، کنفرانس، گالری ها، نمایشگاه ها، کلاسهای دانشگاه ها و مدارس، منازل و غیره. بطور معمول در هر مکانی که ویدئو پروژکتور مورد استفاده قرار گیرد پرده مخصوص آن نیز مورد استفاده خواهد داشت.

انواع پرده ویدئو پروژکـــتور 

با توجه به کاربرد و محل به کارگیری ویدئو پروژکتور، پرده آن نیز دارای انواع گوناگون است. که هریک از این مدل های دارای مشخصات و خصوصیات ویژه خود می باشند:

*پرده پروجکشن قابل حمل:

بعضا به پرده های نمایش پایه دار قابل حمل گفته می شود. اما در عمل پرده قابل حمل پرده ای است که بسیار سبک بوده و سایز کوچکتری نسبت به سایر مدلها دارد. این پرده ها میتوانند حتی بر روی میز قرار گیرند. پرده قابل حمل معمولا برای استفاده در کنار دیتا پروژکتورهای جیبی کاربرد دارند.

*پرده نمایش سقفی / دیواری :

در محیطی که ویدئو پروژکتور به صورت ثابت نصب میشود بهتر است از پرده نمایش سقفی یا دیواری استفاده نمود. هدف از اینکار آن است که تنظیم نمایش تصاویر بر اثر جا به جایی پرده بر هم نریزد. با توجه به اینکه در این محیط ها عموما از ویدئو پروژکتورهای قدرتمند تر استفاده می شود. متناسب با آن از پرده هایی با ابعاد بزرگتر نیز استفاده می گردد.

*پرده پایه دار :

این نوع وزن و ابعاد پایینی داشته و به آسانی قابل جا به جایی هستند. از طرفی در این مدل عموما حداکثر سایز پرده ۲*۲ می باشد. و برای ویدئو پروژکتورهایی که روی میز قرار می گیرند مناسب تر می باشند. پرده نمایش پایه دار عمدتا در اماکنی که نیاز به نصب دائم  وجود نداشته یا بعضا برای کاربردهای پرتابل استفاده می گردد.

*پرده نمایش برقی (مـــوتورایز) :

پرده های سقفی یا دیواری عمدتا قابلیت باز و بسته شدن دارند. بنابراین زمانی که به آنها نیازی نباشد در غلافی که در قسمت بالای پرده وجود دارد جمع خواهند شد. عمل جمع شدن ممکن است به صورت دستی انجام شود. اما نوعی از پرده ها هم وجود دارد که اینکار را به کمک موتوری که در آنها تعبیه شده انجام می دهند. به این دسته پرده نمایش برقی یا موتورایز گفته می شود.

 

نسبت تصویر عاملی مهم در انتخاب پرده پروجکشن:

هنگام انتخاب پرده باید به تناسب نسبت تصویر خروجی ویدئو پروژکتور و نسبت پرده پروجکشن توجه نمود. در غیر این صورت تصویری که نمایش داده می شود تمام سطح پرده را نمی پوشاند. لذا بخشی از آن بلا استفاده خواهد ماند(مطابق تصویر روبرو). بنابراین همواره توصیه میگردد هنگام خرید پرده برای نمایش تصاویر دیتا پروژکتور، به یکی بودن نسبت تصویر توجه گردد.

 [/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_gallery interval=”3″ images=”2382,2383″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]